Skip to main content

Deel oplossing voor ZOO probleem

04 February 2013


 

Als eerste heb ik uiteraard een paar andere componenten geprobeerd, in de hoop dat zij het beter geregeld zouden hebben. Bij zowel JDownloads als Phoca Downloads liep ik echter al snel tegen soortgelijke problemen aan. Kennerlijk is het een lastige situatie, die ik heb met meerdere menu's met verschillende layouts binnen 1 joomla installatie.

Docman komt volgens mij het verste in deze, dat weet ik uit ervaring met onze Scouting site.

Maar ja, Docman heb ik niet gekocht, ZOO wel. Dus eigenlijk wil ik het liefst verder met ZOO.

Met de volgende poging kwam ik wel verder. Ik heb een folder structuur aangemaakt per menu-variant die ik heb, dus een blauwe root-category en een rode root-category in ZOO downloads, met de eigenlijke categorieen als subcategorieen daaronder.

Ja, dan heb ik mijn eigenlijke categorieen dubbel. Maar goed, daar is nog overeen te komen. Zeker, omdat ik items in meerdere categorieen kan koppelen, en dat zijn mijn eigenlijke files, en die wil ik nu juist niet dubben opnemen, en dat hoeft dus ook niet.


So far so good.


Als ik nu vanuit de ZOO frontpage (welke ik per menu naar de blauwe resp. rode root-folder laat verwijzen) benader en ik open een categorie, kom ik gelukkig netjes uit waar ik wil zijn.

Geen mix-up, tot op item niveau gaat het prima.


Dus de vlag kan uit?

 

Nee.

Helaas. De module ZOO item, waarmee ik bijv. de nieuwste downloads kan tonen in een lijstje, doet niet mee. Vreemd genoeg kan ik daar wel de categorie die ik wil selekteren, dus de blauwe of rode, maar om een of andere mistige reden valt hij toch terug naar de primaire category, en dat is in mijn geval rood.

Waarom, waarom, waarom? Waarom heb ik de optie items uit folder A te selekteren om te tonen, maar als ik dat item dan open, waarom opent de ZOO item module hem dan alsnog in een andere categorie???


Grrrr.

 


Gerelateerde links

Onderwerp

Tag

ZOO

Hits

2019