Skip to main content

Uitbreiding mainbody layout met Gantry

18 February 2013


 

Alles ziet er na het overzetten prima uit. Concept is hetzelfde, maar alles heeft net wat meer ruimte, en het geheel biedt uiteraard meer flexibiliteit, doordat er meerdere module posities te gebruiken zijn. En het geheel is, anno 2013, netjes responsive.

Het enige nadeel: de mainbody gebruikt 1 sidebar aan de linkerkant, en de kleinste verhouding die de basis Gantry template biedt, is 3:9. En op een desktop is dat wel een hele brede kolom voor een menu, zeker omdat we een oranje achtergrond gebruiken, die dan wel heel erg in het oog springt.

We zouden graag een 2:10 verhouding willen. Het rare is, dat je deze verhouding WEL in de complete rij-posities (top, maintop, showcae, footer, bottom, copyright etc) kunt kiezen, maar dus niet in de mainbody zelf.

Via de Gantry documentatie maar eens aan de slag met het hoofdstuk Adding a Custom mainbody Layout. Het leuke is, dat datgene wat wij willen, als voorbeeld in de handleiding wordt gebruikt.... dus het zou een piece-of-cake moeten zijn.

Okay, de volgende file geopend: libraries/gantry/gantry.config.php en hieruit de volgende twee blokken gecopieerd:

  • $gantry_default_pushpullschemas = array ...
  • $gantry_mainbodyschemascombos = array ...

in de huidige versie van Gantry is dit vanaf regel 132 tot het einde van deze file.

Deze twee blokken gecopieerd in: templates/my_template/gantry.config.php, gewoon onderaan.

Vervolgens in het blok $gantry_default_pushpullschemas de volgende regel tussengevoegd:

'sa2-mb10' => array ('rt-push-2','rt-pull-10'),

en in het blok $gantry_mainbodyschemascombos de volgende regel tussengevoegd:

'... array('sa'=>2, 'mb'=>10)

en that should be it.

bugnet-mainbodyokay, even goed de gantry caches legen, en inderdaad, nu verschijnt de optie 2:10 in de mainbody slider onder Layouts in de template instellingen!

Nu nog even wat achtergrond kleurtjes herstellen (die moeten ook op de class rt-grid-10 worden toegepast, etc) en we hebben een smallere sidebar.


Gerelateerde links

Onderwerp

Tag

gantry

Hits

2078