Skip to main content

Update ZOO items met CSV import

03 October 2012


 

Volgens een aantal forum posts is het met YooTheme's ZOO wel mogelijk om een CSV import te doen, maar is het niet mogelijk, bestaande entries te updaten.

Volgens deze post: http://www.yootheme.com/support/question/2333 lijkt het vanaf ZOO versie 2.6.3 wel mogelijk, maar heel erg duidelijk is het wat mij betreft nog niet. Het lijkt erop, dat je dan in elk geval de ID's in je spreadsheet moet hebben staan.

En dat hebben we natuurlijk niet. Voor dat, zou je eigenlijk eerst weer een export van je product catalog moeten doen incl. de item-ID en dan daarna je prijzen in de spreadsheet gaan aanpassen. Maar die situatie heb ik nu natuurlijk niet.

Blijven er twee opties over:

  • database leegmaken, en opnieuw importeren. Daarna ruim 4500 onderdelen opnieuw publiceren, want de geimporteerde items komen standaard op "unpublished" te staan.
  • huidige onderdelen exporteren en twee CVS's (of excel's) zien te mergen, zodat ik de item-ID's erbij heb staan, waarna ik (hopelijk) wel kan importeren.

Ik kies maar voor optie 1, dat lijkt het snelst.

Eerst maar eens een backup maken.

Vervolgens database leegmaken. Hiervoor ga ik in phpmyadmin en gebruik het volgende SQL-statement:

DELETE FROM 'jos_zoo_item' WHERE 'application_id'='55'

waarbij de application_id vervangen moet worden door de eigen application_id.

Dat was snel voor elkaar, en gelukkig, mijn download zoo items (met een andere application_id) bleven bewaard...

Tijd voor een nieuwe import. Zou het mogelijk zijn een veld automatisch te vullen met een en dezelfde waarde in alle records? Gaan we gelijk uitvinden.

Blijkt dat niet mogelijk. Jammer. En wat ik ook jammer vind, is dat als je geen kolom aanmaakt voor categorie (omdat je maar 1 categorie hebt), de import alle items dan los laat hangen ipv dat hij ze aan de enige aanwezige categorie koppelt.

Overnieuw dus maar, met een extra categorie kolom (denk om hoofd- en kleine letters).

Vanwege de  PHP memory limit, die bij mij op slechts 32Mb staat, kan ik geen 4500 items in 1x importeren. Opsplitsen in 4 sets lukt wel.

Blijft over het probleem dat alle nieuwe items per default op unpublished komen te staan. Ze in 1x publishen is geen optie binnen Joomla, want ik kan er max. 100 tegelijk doen, de functie toon alle loopt, wederom vanwege die memory limit, vast.

SQL statement dan maar weer:

UPDATE 'jos_zoo_item' SET 'state'='1' WHERE 'application_id' = '55'

Dat doet het hem. Alles gepubliceerd. We hebben een bijgewerkte onderdelen lijst.


Gerelateerde links

Onderwerp

Tag

ZOO

Hits

1960