Pas de template aan - Algemeen

Nadat je de responsive template hebt ingesteld, kun je hem gaan "stylen". Lettertype, kleuren van de letters en achtergronden... Met wat aanpassingen ziet je shop er al snel anders uit.

Ga naar Ontwerp aanpassen en kies Bekijk en bewerk dit ontwerp.

pas template aan

In de linkerbovenhoek vind je een aantal onderdelen van de template, waar je aanpassingen kunt doen.

Als eerste stel je bij het onderdeel Algemeen wat kleuren in die voor je hele website gelden. Je kunt wijzigingen die je aanbrengt meteen zien in de preview van de site (wel steeds even tussentijds opslaan).

pas template aan

Het verdient aanbeveling om van te voren een kleurenschema te bedenken, die past bij de kleuren welke in je logo zijn gebruikt. Je kunt hier namelijk heel makkelijk alle kleuren van de regenboog selecteren, maar dan wordt het al gauw een poppenkast. 

Hetzelfde geldt voor het gebruik van lettertypes. Een goeie richtlijn is 1 basis lettertype, en 1 afwijkend lettertype voor bijv. menu en kopjes / headers.

De eerste keer dat je wijzigingen opslaat, kun je je eigen ontwerp gelijk een naam geven. Sla hem de eerste keer dan ook op als een nieuwe template. Alle wijzigingen die je daana nog aanbrengt, sla je dan uiteraard op als bestaande template overschrijven.

pas template aan

Terug op het Controle paneel van je shoppagina zie je nu ook dat de originele fiets-template is vervangen door jouw eigen template.

pas template aan

woensdag, 15 april 2015 Hits: 1051 Onderwerp: Aanpassen van de template