Akeeba backup niet meer benaderbaar


Kort na het verschijnen van Joomla 2.5.10 is ook 2.5.11 verschenen. Daarnaast zijn ook nieuwe versies van Akeeba's AdminTools en Backup beschikbaar.

Mijn standaard update volgorde is altijd EERST Akeeba's spullen up-to-date maken en daarna Joomla updaten, via AdminTools, en niet via Joomla's eigen extensie updater.

Een hele reeks sites weer ge-update naar de nieuwste versies (gelukkig zijn de system emails van Akeeba dusdanig dat je daar ook echt niet lang mee wacht), en vervolgens trad er in 1 site een raar probleem op; ik kon (als superadmin) de component Akeeba Backup niet meer benaderen.

 

Hmm, dat is raar. Het Akeeba icoontje onderin het Joomla control panel "Backup is up-to-date" kon ik wel bekijken, dus ik kon zien wat mijn laatste backup was. En ddie was uiteraard net gemaakt met die hele update ronde.

Via dit icoontje kon ik ook andere tabjes van Akeeba Backup benaderen, Configuratie, Backup nu, Beheer backup-bestanden en Bekijk logbestand. Alleen het controle panel zelf? Gooit een 403 error.

Raar.

Ik ben al superadmin, dus het kan ook niet aan een beveiliging via AdminTools liggen. En al mijn andere sites vertonen dit probleem niet.

Via Akeeba's forum kwam ik op deze post.

Hmm. Nicolas zegt hier evt Akeeba twee keer te installeren. Het is het proberen waard. Dus de nieuwste Akeeba backp pro nog maar gedownload (normaal update ik uiteraard via de component, maar daar kan ik nu niet bij) en deze maar via de Joomla extensie installere erover heen gezet.

En joepie, nu is het probleem verholpen.

Hoe kon dit nu ontstaan? Geen idee. Omdat ik een hele reeks site heb geupdate, heb ik hier misschien een verkeerde volgorde gehanteerd?

Het is moeilijk te achterhalen. Maar alles werkt weerk.

::: love Akeeba AdminTools en Backup ::: Zou geen enkele site meer zonder deze tools willen "beheren".