Websites

Ik verricht diverse soorten website werkzaamheden. Ik ontwerp en/of bouw complete nieuwe websites, maar ik doe ook allerhande werkzaamheden aan bestaande websites. Te denken valt dan aan vernieuwing van de website, aan content beheer, maar ook updates van website software en migraties naar complete nieuwe versies.

Nieuwe website

Op zoek naar een nieuwe website? Ik maak daarbij onderscheid tussen een kleine en een grote website.


Website klein

Je wilt aanwezig zijn op internet. Je website is een digitaal visitekaartje met de meest belangrijke informatie zodat potentiële klanten je kunnen bereiken. De inhoud van je website wijzigt daardoor nauwelijks.

Dit type website heeft 1 tot 3 pagina's, bevat een omschrijving van wat je doet, een contact formulier, adresgegevens met evt. een google maps kaartje en mogelijk wat foto's. Uiteraard met je eigen logo en in de kleuren van je huisstijl.

Ideaal voor bijv.:

 • ZZP-ers
 • kleinschalige bedrijven

Website groot

Je hebt heel wat informatie te tonen. Je wilt misschien wel een webshop, een fotoalbum en slideshows. Je wilt nieuwsbrieven gaan versturen, of een download sectie aanbieden. Je hebt misschien wel een kalender met activiteiten of evenementen en misschien schrijf je regelmatig een blog- of nieuwsbericht..

In dit geval is een Content Management Systeem (bijv. Joomla of WordPress) ideaal. Modulair, dus ook in de toekomst kun je nog uitbreiden. Je kunt zelf (leren) je content te beheren maar je kunt ook anderen toegang geven om je te helpen bij het actueel houden van je website.

Ideaal voor bijv.:

 • (middel)grote bedrijven
 • verenigingen
 • scholen

Bestaande website

Je hebt al een website? Ik kan je helpen bij bijv. een vernieuwingsslag, of bij het periodiek beheer.


Website revisie

Je hebt een website. Hij bestaat mogelijk al een tijdje en eigenlijk is hij daarna een beetje "vergeten". Misschien zijn er al een tijd geen updates meer uitgevoerd, of moet de site eigenlijk hoognodig gemigreerd worden naar een nieuwe release van je CMS.

Of ziet hij er eigenlijk niet meer zo mooi uit en wil je een fris nieuw uiterlijk. Natuurlijk ook responsive, want iedereen surft tegenwoordig op een smartphone of tablet.

Ik kan helpen bij bijv.:

 • versie updates van je CMS en extensies
 • migraties naar nieuwe CMS releases
 • lay-out aanpassingen (uiterlijk opfrissen)
 • responsive maken van je website

Website beheer

Je bent best tevreden over je website. Maar ja, het actueel houden van de informatie... Want je hebt het natuurlijk razend druk met andere dingen.

Maar eigenlijk wil je die openingstijden aangepassen. Of moet er een nieuw evenement worden toegevoegd. Dat ene artikel is oud nieuws en moet er hoognodig af. En wil je misschien wel een nieuw menu item, maar hoe moest dat ook al weer?

Natuurlijk weet je dat je je website en extensies up-to-date moet houden. Maar heb je daar helemaal geen zin in, laat staan de tijd voor. Dat moet toch anders kunnen?

Ik kan helpen bij bijv.:

 • plaatsen of juist verwijderen van content
 • beveiligen van de website
 • het instellen van een goeie backup procedure
 • bijhouden van versies van je CMS en extensies

Reddie werkt o.b.v. strippenkaarten.

Over de strippenkaart

Content Management Systemen

Ik werk o.a. met Joomla en Wordpress. Zoek je meer informatie mbt werkzaamheden aan je bestaande website? Ik heb hiervoor 2 speciale websites opgericht.

Kijk hiervoor op LaatJoomlaUpdaten.nl of LaatWordPressUpdaten.nl.

Meer weten over Joomla en WordPress zelf?


Joomla

De naam Joomla is een fonetische spelling van het Swahiliaanse woord "jumla" dat staat voor "allen tezamen" of "als een geheel". Het is gekozen om de commitment van het development team en de community weer te geven.

Bezoek website Joomla NL


Wordpress

WordPress is een persoonlijk publicatie platform gefocused op schoonheid, webstandaarden en gebruiksgemak. WordPress is van onschatbare waarde en dat geheel gratis.

Bezoek website Wordpress NL