Skip to main content

DOCMAN menu error na migratie naar J25

26 September 2012


 

Ik heb de migratie niet zelf gedaan, dus kan niet vertellen of daar iets niet juist is uitgevoerd.

In eerste instantie werd het zoeken in de Joomla SEF richting, hadden we verkeerde aliasses, zaten er nog ergens redirects van de alias in, die we over het hoofd zagen? Daar was echter niets te vinden.

docman-foutmeldingToen gelijk de foutopsporing maar eens aangezet (algemene instellingen). En ja hoor, bij het benaderen van het menu item, was direct meer informatie te zien.

categories-phpErgens in de file categories.php ging wat mis. Dus daar maar eens naar kijken. Blijkt er op regel 24 dit te staan:

Dat is raar. Wat er in deze file gebeurd, is dat als er geen categorieen gevonden worden, waarvoor je geautoriseerd bent, dan wordt je naar een 404 pagina gestuurd. En dat is inderdaad wat er gebeurd.


docman-cat-detailsTerug de backend van joomla in. Het openen van diverse categorieen laten al snel het probleem zien. Blijkbaar is het veld Access level niet goed gevuld tijdens de migratie, want die is gewoon leeg.

Door even snel de hoofdcategorie van het menu een access level te geven, kon ik snel testen, en inderdaar veerscheen toen geen 404 pagina meer.

De overige categorieen worden via een sql statement voorzien van een access level, en dan werkt alles weer.

 

Blijft voor mij wel de vraag waarom dit op zo'n gebruikers onvriendelijke manier is geprogrammeerd. Het had natuurlijk veel netter geweest als er een melding op het scherm had gestaan dat er geen categorieen werden gevonden!

 

 


Gerelateerde links

Onderwerp

Tag

Docman
menu
migratie

Hits

1533