Skip to main content

Google kalender in Joomla?

11 July 2012


Allereerst maar eens een Google Calender aanmaken voor de Gouwe Streek. Inloggen in Google met het Gmail adres, dat was allemaal niet zo moeilijk. Kalender via instellingen op publiek toegankelijk gezet, een paar test aktiviteiten ingevoerd, en de calendar ID opgezocht, want die is nodig voor de koppeling in Joomla.

De ID vind je via instellingen, dan naar het tabje Agenda's en dan de betreffende agenda openen. De ID vind je onder het kopje Adres voor agenda.

RokMiniEventsRokMiniEvents van RocketTheme ziet er mooi uit, lijkt voldoende qua functionaliteit, dus installeren maar.

1. Eerste probleem - kan geen Google Kalender gegevens invullen in de module.

Bij het openen van de module kan ik helemaal nergens in de parameters vinden waar ik kan aangeven dat de Google kalender als input moet worden gebruikt, terwijl dit volgens de documentatie van RokMiniEvents toch echt mogelijk moet zijn.

Na even zoeken op internet, blijkt er een conflict te zijn tussen deze module en het gebruik van NoNumber's Advanced Module Manager. Het probleem is al sinds november 2011 bekend, maar blijkbaar nog niet aangepakt.

Het probleem is wel te omzeilen, door deze module te openen zonder AdvancedModule Manager (door deze URL te gebruiken in de backend: administrator/index.php?option=com_advancedmodules), maar echt ideaal is het niet.

2. Tweede probleem - tijdstippen zijn onjuist.

De Google kalender staat aangemaakt in de tijdzone Amsterdam (GMT +01:00). Mijn eerste test aktiviteit laat is om 10:00u starten en om 11:00u eindigen.

Bij het publiceren van RokMiniEvents komt de tijd echter te staan op: van 06:00 - 07:00u. Dat zit er vier uur naast.

Ook dit probleem is bij RocketTheme bekend, maar ook hier gebeurt weinig.

In de module kun je bij de optie Show Local Times kiezen uit drie opties, logged in users timezone, servers set timezone of force timezone. De eerste twee geven een verschillend resultaat, beiden 3 of 4 uur naast de gewenste tijd.

Dus Force Timezone gekozen, en Amsterdam geselecteerd. Helaas.... weer een paar uur ernaast. Uiteindelijk heb ik de tijdzone doorgeschoven tot Moskow, en toen kwam de juiste tijd naar voren.

Is dit wenselijk? Nah. Ik heb het niet geprobeerd, maar ik verwacht dat dit problemen gaat geven bij aktiviteiten die over twee of meer dagen gaan vallen.

Deze module gaat in de kast. Ik vind hem niet bruikbaar.


Gerelateerde links

Onderwerp

Tag

evenementen
kalender

Hits

1596