Skip to main content

ID problemen met EventList

26 October 2012


 

 

Volgens de Joomla extensie directory is EventList niet beschikbaar voor Joomla 2.5. Hij is er echter wel. Het gebruikersforum is er ook weer, en deze kun je hier vinden. Ook wordt inmiddels gewerkt aan een versie voor Joomla 3.0.

Met versie 1.0.2 voor Joomla 2.5 ondervinden we nog wel wat problemen, welke je ook op dit forum kunt terug vinden.

Met de module Latest events kun je een lijstje met meest recente evenementen op je site plaatsen. Als je nu op een evenement uit dit lijstje klikt, valt de module NIET terug naar het menu. Daarnaast geeft hij ook nog een ItemID mee, waardoor je kunt blijven zitten met de details van het evenement met een "rare" pagina opmaak er omheen. Modules, die je op die pagina had staan verschijnen wel en niet door elkaar. Het ding lijkt simpelweg de weg kwijt.

Als klap op de vuurpijl heeft je evenement detail view dan ook nog een pagina kop die overeen komt met je Site titel.

 

Omdat we bij Scouting met verschillende (kleuren) templates werken, en ook nog eens met verschillende menu's, is het een uitdaging om dit te herstellen.

Wat ik in elk geval heb gedaan, is bij het opbouwen van de link van het evenement, de ItemID uit deze link verwijderen. Dit heb ik gedaan in de file modules/mod_eventlist/helper.php, en dit is ook beschreven op het forum van EventList.

 

Daarnaast de titel. Het is een component heading, maar omdat de module niet terugvalt op de extensie in het menu, kan de menu titel, die wel verschijnt als je via het menu naar details navigeert, hier niet verschijnen. En verschijnt je site-titel daarvoor in de plaats.

Ook dit is onderkend, en hier terug te vinden.

Om nu niet ook nog in een component php file te gaan wijzigen, heb ik er in dit gval voor gekozen om de hele heading via mijn template css met een display:none te onderdrukken.


Jammer. Er is gewoon wat raars aan de hand met het linken. Ik vermoed dat het ook net niet goed samenwerkt met Joomla's standaard SEF.

Ik heb in mijn menu gewoon een link naar Eventlist, van het type Categories layout gemaakt. De alias is "evenementen-kalender".

Als ik deze pagina oproep via het menu, ziet hij er prima uit. Ook navigeren naar subcategorieen, details van evenementen enzo, gaat allemaal prima. Het kruimelpad klopt ook... ziet er prima uit.

Maar... als ik dan dezelfde pagina oproep met deze link: index.php?option=com_eventlist&view=categories, dan krijg ik toch echt een andere pagina, en klopt ook mijn kruimelpad niet meer. Hetzelfde gaat fout als ik component/eventlist/categories gebruik.

Dus ergens gaan er dingen niet helemaal goed.

 

 

 


Gerelateerde links

Onderwerp

Tag

evenementen
kalender

Hits

1578