Inschrijven Laposta nieuwsbrief via website


Inschrijven Laposta nieuwsbrief via website
Laposta is een prachtige tool om nieuwsbrieven mee te versturen. Het is een Nederlands product, met aandacht voor privacy. Tijd voor mij om te kijken of ik een inschrijfformulier kan plaatsen op een Joomla! website.

Ik ben betrokken bij een lokale energiecoöperatie en heb daarvoor de website opgezet.

Nu krijg ik van meer coöperaties het verzoek of ik ook hen kan helpen met een website. Omdat het CMS Pagekit helaas niet echt actief meer wordt onderhouden, wil ik ook graag met Joomla! verder.

Een onderdeel daarbij is het inschrijven voor een nieuwsbrief van een coöperatie. Er wordt veel gebruik gemaakt van Laposta. Tijd om te kijken of er een koppeling met Joomla! te maken is.

Laposta biedt een Joomla koppeling aan. Deze is eenvoudig te installeren binnen Joomla! via de reguliere installatieprocedure. Je vindt hierna Laposta terug in je Joomla dashboard onder Componenten. Hier moet je eerst je Laposta API-sleutel opgeven.
Als je een account hebt aangemaakt op Laposta, kun je via Toegang en abonnement / koppelingen deze API-sleutel vinden. Deze kun je kopiëren en plakken in het daartoe bestemde veld bij het Laposta component in Joomla!.

Na het opslaan kun je vervolgens in de Laposta component in Joomla! kiezen welke Laposta lijst je wilt koppelen (mocht je er meer hebben).

Nadat je dat hebt opgeslagen, kun je de module Laposta via extensies / modulebeheer openen en inschakelen. Publiceer de module vervolgens in de gewenste module-positie en wijs hem toe aan de gewenste pagina(s). De Joomla module-titel kun je het best op niet tonen zetten.
Blijft over de styling van het formulier. Binnen je Laposta account kun je, als je gebruik maakt van het standaard formulier, een aantal dingen aanpassen aan de stijl van het formulier zodat het beter bij de stijl van je website past.

Ga hiervoor naar Relaties / Je formulier/lijst, kies Wijzigen kenmerken / Verrijken. Kies hier optie 2.


Vervolgens kun je een (beperkt) aantal dingen wijzigen. De kleur van het randje, de achtergrondkleur van het formulier en het lettertype (je kunt kiezen uit Arial, New Times Roman, Georgia of Verdana) en tekstgroote. Tevens kun je de tekst op de knop aanpassen en de meldingen die verschijnen bij onjuist invullen van de velden.

Het is een beetje beperkt maar het volstaat. Wil je een formulier geheel in stijl van de website, dan kan dat ook, maar dan zul je hem zelf moeten bouwen.Hierbij het resultaat van het formulier in de sidebar positie op de demo-website.


No video selected.

Gerelateerde artikelen