Magento proef installatie

15 april 2013


 

Het inrichten van een Magento proef omgeving is vrij eenvoudig, en te vergelijken met een Joomla installatie.

1. Magento downloaden. 

Ik heb de meest recente (full) versie gehaald op deze site.

Tevens het pakket "Sample data" opgehaald, zodat we de shop kunnen vullen met wat voorbeelddata. Altijd handig om mee te beginnen.

2. Magento uitpakken en uploaden.

De gedwonloade versie even uitpakken en met ftp uploaden naar de server. Magento is ongeveer 4x zo groot als Joomla, dus het duurt wel wat langer dan ik gewend ben.

3. Database aanmaken.

Met mijn cpanel een database aangemaakt, een user erbij, en deze aan de database toegevoegd.

4. Sample data importeren.

In tegenstelling tot Joomla, waar je tijdens je installatie cyclus de voorbeelddata kunt installeren, moet je dat hier zelf doen. Dus even naar phpmyadmin en de gedownloade sample data (wel even uitpakken) importeren in de database.

Daarnaast moeten de meegeleverde afbeeldingen uit de Media map met ftp worden overgezet naar de Media map in de Magento installatie.

5. Magento installatie voltooien.

Door nu naar de URL van de site te gaan, kom je, net als bij Joomla, in het installatie scherm. Hier gewoon even de stappen doorlopen (database gegevens invullen, etc) en daarna is de installatie gereed.

Tijdens deze installatie viel het me op, dat je zelf een url van je admin omgeving kunt opgeven. Dus wat Akeeba (AdminTools) voor je doet ter beveiliging van je Joomla admin omgeving, kun je dat hier zelf al tijdens de installatie "anders" doen dan de default Magento instellingen, die elke hacker weet te vinden. Dat is handig!

En dan de site maar weer bezoeken, en ja hoor, de default webshop staat er:

magento-home

 

 


Gerelateerde links

Onderwerp

Tag

nieuwe site

Hits

1175

Nieuwsgierig?

Bel of mail.
Dan kunnen we idee├źn uitwisselen.