Skip to main content

Migratie van joomla 1.5 naar 3.1

18 September 2013


De tool SP upgrade had zijn meerwaarde al bewezen bij de vele migraties naar 2.5 die ik heb uitgevoerd. Maar nu stond ik voor de keuze, ga ik naar 2.5, of stoom ik maar gelijk door naar 3.1.15?

Ik besloot 3.1.5 te gaan proberen.

Nadat deze versie was geinstalleerd heb ik SP upgrade in deze nieuwe Joomla omgeving geinstalleerd en uitgevoerd. M.u.v een paar menu items die ik niet overkreeg i.v.m. dubbele menu ID's is alles netjes geconverteerd en zelfs mijn template is klaargezet met gewijzigde XML file and-all... alleen nog even installeren, en ook die werkte weer naar behoren.

Tuurlijk... een paar dingen moet je altijd even herstellen. De gemiste menu-items even invoeren (kon ik gelijk even wennen aan de vernieuwde interface van de Joomla 3.x backend), wat configuratie instellingen aanpassen t.b.v. lijstweergaves, wel of geen print en email icoontjes boven je artikelen, en stukjes styling in de CSS die hingen aan html elementen welke in het nieuwe Joomla soms net even anders heten, herstellen... maar al met al, een vlekkeloze migratie.

Deze site had overigens geen spannende extensies, alleen NoNumber's Sourcerer t.b.v. het invoegen van een stukje eigen code en natuurlijk het onmisbare Akeeba AdminTools en Backup mechanisme.

 

Al met al.... happy met de eerste Joomla 3.1 site.


Gerelateerde links

Onderwerp

Tag

migratie
SP upgrade

Hits

2920