Skip to main content

Waarom je WordPress moet updaten

25 May 2020


Er komen regelmatig nieuwe versies uit van WordPress zelf, maar ook van plugins die je op je website in gebruik hebt. Denk hierbij bijv. aan een plugin tbv het plaatsen van een contactformulier, een plugin om je website meertalig te maken, een webshop-plugin, etc. etc.

Met het niet up-to-date houden van je website loop je ten eerste een verhoogd risico dat je website wordt gehacked, maar daarnaast kan er ook technisch iets gaan omvallen. De techniek gaat namelijk door, en als jouw website achterblijft, dan kan er een moment komen waardoor alles ineens niet meer naar behoren werkt.

Zo ook bij de website van een hoteleigenaar. Zijn website was al lange tijd niet meer bijgewerkt, en nu moest er een melding ivm COVID-19 worden geplaatst... maar de hele admin-omgeving was niet meer bereikbaar. Inloggen was onmogelijk.

Tja. En dan? Reddie heeft de hele website via FTP en phpMyAdmin gedownload en is er via een lokale omgeving en wat trucs in geslaagd om toch in de backend te komen. Daarna begon het proces van stapsgewijs updaten... Het heeft veel tijd en moeite gekost, maar uiteindelijk kon de website in zijn technisch nieuwe jasje weer terug worden geplaatst. En kon uiteindelijk de COVID-19 melding op de homepagina worden geplaatst.

Moraal van dit verhaal: houd je website up-to-date! Kun je dit niet zelf, dan kan Reddie dit voor je regelen!


Gerelateerde links

Onderwerp

Tag

Hits

626